Izložba digitalne umjetnosti u AR-u pod nazivom “ARt Future 2023” ove godine poziva digitalne umjetnike koji se bave 2D likovnim stvaralaštvom: digitalnim ilustracijama i digitalnim slikama.

Izložba će se održati od 13.10.2023. do 12.11.2023. na način da će se u Zagrebu, a kasnije i u drugim gradovima u Hrvatskoj, izložiti radovi u tehnologiji lokacijskog AR-a. Gledatelji – građani i turisti – će putem mobilnih telefona i aplikacije “Equinox XR” će na određenim lokacijama vidjeti određene dijelove izložbe.

Tema ovogodišnje izložbe je “Emocionalna i umjetna inteligencija”, s podnaslovom “Je li umjetna inteligencija emocionalni inteligentna”, gdje želimo radove koji istražuju odnost čovječnosti i umjetne inteligencije. Izložba prikuplja djela trenutno aktivnih digitalnih umjetnika s jedne strane, te učenika osnovnih i srednjih škola s druge strane, kao predstavnika dvije generacije – prvi su počeli stvarati prije široke dostupnosti AI alata, a drugi su takvim alatima izloženi od ranog doba.

Rok za prijavu radova je 15.9.2023., a izložba prima 2D digitalne radove u omjerima stranica 1:1 i 3:2, te minimalnoj rezoluciji od 4 MP. Radovi će biti izloženi unutar virtualnih 3D okvira.

Galerija fotografija prošlogodišnje izložbe je na sljedećem linku:

https://photos.app.goo.gl/nVqGnyFwqLbpWtng9

Kontaktirajte nas za više informacija na info@equinox.vision, a vaše radove možete prijaviti za izložbu na sljedećem linku:

https://yazedp950bg.typeform.com/to/AZYoU3v7

Prošlogodišnja izložba je bila medijski popraćena, te očekujemo sličan ili veći interes ove godine!

Priloženi radovi će proći proces žiriranja koji će odabrati radove koji su u skladu s temom izložbe te primjereni za objavu.